MUST: המקומות שחובה לראות באתונה

רחובות נסתרים שהם גן עדן לסלפי ולחובבי הצילום, תצפית זאבים על כל העיר ומסעדה שמשלבת אוכל יווני עם יפני. לבירת יוון יש הרבה מה להציע מעבר לאקרופוליס והטברנות המסורתיות. קבלו את המקומות שהם חובה באתונה

שירי הדר ומיכאלה חזני | פורסם 00:19, 25/04/2018

 

המקומות שאתם חייבים להכיר באתונה 

 

מארקוס פאפאגיורגיו (26) גר בבירת יוון כבר שנתיים. הוא סטודנט לקונדיטוריה, מסעדנות ובישול וגם מדריך סיורים קולינריים בעיר ובאי אגינה. אלו המקומות שלדעתו הם חובה באתונה.

מתוך האתר Travel to Athensהכירו את המקומות הטובים של אתונה (מתוך האתר Travel to Athens)

את הסיור מבקש פאפאגיורגיו להתחיל ברחוב קטן וצר בשם "בוליס", צמוד לרחוב הראשי של אזור מונסטירקי. לדבריו, כאן נמצאים אוצרות נסתרים רבים והכל במרחק שתי דקות מכיכר סינטגמה המרכזית.


"למרגלות בתים ניאו קלאסיים, שברובם קומה אחת מתפוררת ומעליה מתחדשת, מסתתרים שלושה מוסדות יוצאי דופן בתרבות האוכל והבילוי המקומית -

אחד מהם הוא בר היין הטוב ביותר שיש לאתונה להציע - Oinoscent", מספר פאפאגיורגיו.

בר היין הטוב באתונה: Oinoscent
 

לדבריו, ברגע שתשבו ייגשו אליכם מלצרים מומחים, בעלי הכשרה מקצועית שיגישו לכם ממיטב יינות יוון ושאר אירופה. "יוון היא באמת ובתמים אימפריה נסתרת בכל הקשור למגוון הענבים הנפלא, המייצרת יינות מזנים מקומיים שלא ניתן למצוא בשאר העולם. דוגמת קסינומאברו, אגריורגיטיקו ועוד", אומר פאפאגיורגיו.

 

לצד 700 מותגי היין השונים - וכולם במחירים שפויים בצורה מפתיעה, אפשר לטעום גבינות מקומיות ונקניקים בעבודת יד באווירה אינטימית, מוקפים במקומיים חסידים נלהבים.

 

במרחק הליכה קצר משם נמצאת נולן (NOLAN) - מסעדת פיוז'ן יפני יווני. לדבריו פאפאגיורגיו, תמצאו כאן מנות יווניות קלאסיות מומצאות מחדש בשילוב מרכיבים שלרוב נדירים ביוון כמו: מיסו, נודלס ומרקחות שונות ומשונות. "זה מקום חדשני ומספק הרגשה וטעם של מישלן במחיר של מסעדה ממוצעת בישראל", אומר פאפאגיורגיו.

מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדהטעמים שנדיר לפגוש כאן: מסעדת NOLAN (מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה)

מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדהפיוז'ן יפני יווני (מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה)
 

אגב, לפי פאפאגיורגיו, השוק המרכזי באומוניה והרחובות מסביב הם גן עדן לפודיז ורעבים באשר הם: "החל משלל הים היומי דוגמת צדפות, קלמרי, דג חרב או מה שעלה בחכה היום, דרך דוכני בשר אימתניים ועד חנויות מתמחות בעשבי פרא מהרי יוון ובחלקן ברזי טחינה, דבש, קמח בלוטים ושרף אלת המסטיק.

 

"בכאוס הכללי של צעקות המוכרים והתנועה אפשר כמעט לפספס מסבאות בסגנון 'הול אין דה וול' משובצות במעברים הצרים בין חלקי השוק, שם מוכרים מסביב לשעון את מנות הדגל ללילות הבילוי העמוסים - קוטלי האנגאובר מסורתיים ותבשילים בשימוש מוצרי השוק", מספר פאפאגיורגיו בציוריות רבה.

 

 

לא מאוד רחוק משם, בשכונה ההיסטורית של פלאקה ישנו רחוב מיוחד, הידוע כמדרגות של פלאקה, סביבן מרוכזות אין סוף הזדמנויות לצילומים, אומנות רחוב, מועדוני רבטיקו, בלוז יווני חבויים מאחורי דלתות ברזל, גלריות וטברנות איכותיות.

רחוב Anifiotika בשכונה פלאקה
 

מתוך אתר המלון Emmantina Hotel (מתוך אתר המלון Emmantina Hotel)

"מומלץ להגיע בתקופה דלת תיירים כדי להנות ממפגש אותנטי יותר עם המקומות הקטנים. תוכלו גם לדמיין את אתונה הישנה והאנשים שהיו יושבים בבתי הקפה שחלקם קיימים כמעט מאה שלמה בלי להשתנות הרבה".

 

"בסוף הפלאקה, ברחוב המסתעף מהשדרה המובילה לאקרופוליס, מתחבא בית קפה קטן ומקסים", אומר פאפאגיורגיו ומוסיף כי המקום עמוס ספרים ביוונית ובאנגלית. "בו כנראה תשתו את אחד מספלי הקפה הכי טובים בעיר". המקום נקרא Little Tree Books & Coffee והוא מספק אווירה נעימה, הופעות חיות, קינוחים טריים תוצרת בית ושקט בלב שטח אורבני סואן.

מתוך עמוד הפייסבוק של החנותחנות הספרים Little Tree Books & Coffee (מתוך עמוד הפייסבוק של החנות)

מתוך עמוד הפייסבוק של החנות (מתוך עמוד הפייסבוק של החנות)

"מומלץ לא לפספס את גבעת הזאבים "ליקאביטוס", המתנשאת לגובה 300 מטרים וממנה ניתן לראות - לאחר עליה לא מאומצת במיוחד של חצי שעה - את כל אתונה, מתפרשת עד פיראוס, הים וביום טוב אולי אפילו אי או שניים במפרץ הסרוני", כך פאפאגיורגיו.

הנוף מגבעת הזאבים

 

 

 

 

הצטרפו וקבלו עדכונים שוטפים גם בטוויטר